Home

Zo werkt hoorzorg

Uw rechten

Zo kiest u

Hoortoestellen

Readers Digest

 

Ga direct naar:Week van het Oor

Ga direct naar:
Nationale Hoorstichting

Ga direct naar:
Nationale Hoorstichting

Hier heeft u recht op:

Goede en objectieve voorlichting
De Audicien (een erkend keurmerk) neemt de tijd om u uitleg te geven over hoortoestellen en andere hulpmiddelen. Hij benoemt voor- en nadelen van hoortoestellen en zet met u de diverse mogelijkheden die hoortoestellen bieden op een rij.

Keuze uit meerdere merken en modellen
Er zijn vele soorten hoortoestellen. Wat voor de ene persoon geschikt is, is dat niet automatisch voor de andere. De Audicien laat u daarom meerdere merken en modellen zien en begeleidt u in het maken van uw keuze.

Volledige informatie over kosten en vergoedingen
Afhankelijk van uw verzekering, wordt een hoortoestel geheel of gedeeltelijk vergoed. Het restant betaalt u zelf als eigen bijdrage. De Audicien geeft hierover direct in het eerste gesprek duidelijke informatie.

Vrijblijvende proef, minimaal 8 weken
Pas als u het hoortoestel van uw eerste keuze uitprobeert, komt u erachter of dit is wat u zoekt. De Audicien geeft u er de tijd voor en begeleidt u tijdens deze proef-periode. Mocht u een ander toestel willen, dan is dat uw goed recht.

Recht op een ‘second opinion’
Ondanks de inspanningen van uw audicien, kan het gebeuren dat u twijfelt of niet tevreden bent. U hebt als cliënt altijd recht op een ‘second opinion’ van een andere audicien of van een KNO-arts of audioloog.

Al deze rechten zijn vastgelegd in de ‘Veldnorm hoortoestelverstrekking 2009’ , die u hier kunt downloaden

Het keurmerk van De Audicien
De AudicienU mag van de audicien kwaliteit verwachten. In Nederland kennen we daarom de zogenaamde StAr-geregistreerde audicien die aan landelijk erkende kwaliteitseisen voldoet. U herkent hem of haar aan het keurmerk De Audicien. Bij de advisering door De Audicien staat uw behoefte centraal. En omdat ieders behoeften anders liggen, biedt De Audicien zorg op maat. Keuzevrijheid staat daarbij hoog in het vaandel.

Wilt u meer weten over de StAr-registratie en het keurmerk De Audicien, kijk dan op de StAr-website.

 

 

Zo Hoort DatObjectieve voorlichting, keuzevrijheid,
informatie over kosten, vrijblijvend
uitproberen, second opinion.