Home

Zo werkt hoorzorg

Uw rechten

Zo kiest u

Hoortoestellen

Readers Digest

 

Ga direct naar:Week van het Oor

Ga direct naar:
Nationale Hoorstichting

Ga direct naar:
Nationale Hoorstichting

Hoortoestellen: volop keuze

Het basishulpmiddel bij slechthorendheid is het hoortoestel. Er bestaan honderden typen waaruit u een keuze kunt maken. Hier zetten we een paar basiskenmerken van het hoortoestel op een rij.

Het hoortoestel, de persoonlijke versterker
Het hoortoestel is een persoonlijke geluidsversterker. Het versterkt geluiden op een manier die bij uw gehoorverlies past. Hebt u bijvoorbeeld vooral problemen met het verstaan van hoge tonen, dan zal het hoortoestel die tonen meer versterken dan andere. Om te voorkomen dat harde geluiden teveel versterkt worden, hebben hoortoestellen een begrenzing aan de luidheid. Harder dan dat niveau komt het hoortoestel nooit.

Wat mag u verwachten?
Afhankelijk van uw gehoorverlies, zullen de resultaten van een hoortoestel wisselend zijn. De geluiden van een hoortoestel doen soms wat ‘mechanisch’ aan. U zult dan ook moeten wennen aan de geluiden van een hoortoestel.

Vele mogelijkheden
Moderne hoortoestellen hebben diverse extra functies, zoals ruisonderdrukking of meerdere luisterprogramma’s die geschikt zijn voor verschillende situaties. Niet iedere functie is voor iedereen even nuttig: het hangt vaak samen met het soort gehoorverlies. Tijdens de proefperiode die de audicien u biedt, kunt u uitproberen in hoeverre een bepaalde functie voor u van belang is.

Een uitgebreide toelichting op de mogelijkheden van hoortoestellen vindt u op de Hoorwijzer-website

 

 

Zo Hoort DatObjectieve voorlichting, keuzevrijheid,
informatie over kosten, vrijblijvend
uitproberen, second opinion.